Maaseutuparlamentti-paikkakisasta tuli jännitysnäytelmä

Nyheter

Maaseutuparlamentti 2020 -tapahtuman paikkakisassa on kaksi voittajaa. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään Kurikassa 1.-3.10.2020. Kurikan “Tulevaisuus lautaselle” -ehdotus sai erittäin tiukassa finaalissa eniten ääniä. Maaseutuparlamentin pääjärjestäjät päättivät lisäksi tänä aamuna (29.3.), että Maaseutuparlamentti 2023 järjestetään Nurmeksessa.

Kurikan ja Nurmeksen Maaseutuparlamentti-paikkaehdotukset herättivät alueilla ennennäkemättömän maaseudun kehittämisen kansanliikkeen. Finaalissa annettiin ääniä yli 11 400.

- Ehdotusten laatijat ovat tehneet suurenmoista työtä maaseutukeskustelun heräämiseksi, sanoo Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri Christell Åström maa- ja metsätalousministeriöstä. Tapahtuman päävastuullisena Åström toteaa, että finaalin lopputulos on paras mahdollinen.

-Tämä antaa meille mahdollisuuden kehittää tapahtumaa pitkäjänteisesti, hän sanoo.

Maaseutuparlamentti on valtakunnallinen tapahtuma, joka tuo yhteen maaseuduista kiinnostuneet ja innostuneet toimijat - asukkaat, yrittäjät, kehittäjät, tutkijat, päättäjät ja toimittajat - eri puolilta Suomea. Tapahtuma järjestetään Maaseutupolitiikan neuvoston päätöksellä joka kolmas vuosi, eri puolilla Suomea.

- On ollut mahtavaa seurata, millainen positiivinen yhteishenki äänestyksen ympärille on rakentunut. Kiitokset koville kilpakumppaneille Nurmeksen kaupungille ja Kaakkois-Suomelle, joista erityisesti Nurmes piti meitä jännityksessä ihan loppuun saakka. Olemme erittäin iloisia saadessamme järjestää seuraavan Maaseutuparlamentin Kurikassa 2020, sanoo Kurikan apulaiskaupunginjohtaja Juha Luukko.

- Nurmeksen kaupunki kiittää järjestäjätahoja ja Kurikan kaupunkia hienosta mahdollisuudesta maaseudun markkinointiin. Nurmeksen facebook-kampanjan tehokkuus yllätti myös meidätkin. Kurikassa tavataan! sanoo Nurmeksen kaupunginjohtaja Asko Saatsi.

Kiinnostus Maaseutuparlamentin paikkakisaan toi äänestyssivuille niin valtavan liikenteen, että se johti lopulta palvelimen kaatumiseen.

- Näin suurta kiinnostusta emme osanneet Maaseutuparlamentin pääjärjestäjien puolelta odottaa. Poikkeuksellisen suuri kuormitus vaikutti siihen, että äänestysalustan palvelin kaatui, kertoo maaseutuylitarkastaja ja Maaseutuparlamentin tuottajana toimiva Antonia Husberg maa- ja metsätalousministeriöstä. Hän toteaa, että tekniset ongelmat olivat kaikille finalisteille yhteiset.

Maaseutuparlamentin pääjärjestäjätahot ovat Maaseutupolitiikan neuvosto (http://www.mmm.fi/mane), maaseutuverkostopalvelut (http://www.maaseutu.fi), Suomen Kylät ry (http://www.suomenkylat.fi) ja MTK ry (http://www.mtk.fi). Pääjärjestäjät esittävät yhdessä suuren ja lämpimän kiitoksen kaikille, jotka ovat tehneet työtä Maaseutuparlamentti-paikkakisan eteen omilla paikkakunnillaan ja alueillaan. Kiitos osoitetaan myös kaikille äänestykseen osallistujille.

Lisätiedot:

Christell Åström, Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri, neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö,
p. 0295 16 2030, etunumi.sukunimi@mmm.fi

Juha Luukko, apulaiskaupunginjohtaja, Kurikan kaupunki
p. 044 5502 639, etunimi.sukunimi@kurikka.fi

Asko Saatsi, kaupunginjohtaja, Nurmeksen kaupunki
p. 040 104 5001, etunimi.sukunimi@nurmes.fi

Antonia Husberg, Maaseutupolitiikan neuvoston hanke- ja viestintävastaava, maaseutuylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö,
p. 0295 16 2033, etunumi.sukunimi@mmm.fi