Henkilöstöuutisia: Sami Tantarimäki aloittaa maaseutupolitiikan erityisasiantuntijan tehtävässä

Nyheter

Erityisasiantuntijan tehtävään kuuluu toimiminen kansallisen maaseutupolitiikan kehittämis- ja toimeenpanotehtävissä sekä osallistuminen muuhun aluekehittämisen tehtäviin ja yhteensovittamiseen maaseutupolitiikan kanssa sekä kansallisella että EU-tasolla. Tantarimäki aloittaa tehtävässä 1.5. alkaen.

Tantarimäki on toiminut suunnittelijana maa- ja metsätalousministeriössä maaseudun kehittämisyksikössä elokuusta 2021 saakka. Työnkuvaan on kuulunut maaseutupolitiikan neuvoston (MANE) ja saaristoasiain neuvottelukunnan (SANK) jalkauttamis- ja koordinaatiotehtäviä.

Tantarimäellä on pitkä kokemus maaseudun ja saariston kehittämistehtävistä. Ennen siirtymistään maa- ja metsätalousministeriöön Tantarimäki toimi 17 vuoden ajan suunnittelijana Turun yliopiston Brahea-keskuksessa aluekehittämisen tiimissä, yhteiskunnan ja yliopiston välisessä yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen hanke- ja tutkimusmaailmassa. Aiempien tehtävien kautta hän on toiminut MANEn verkostoissa asiantuntijajäsenenä ja ollut mukana toteuttamassa valtakunnallisia maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeita. Hän on lisäksi istunut esimerkiksi Suomen Kylät ry:n, Varsinais-Suomen kylät ry:n sekä Leaderin hallituksissa, toiminut maaseutuverkoston työryhmän koordinaattorina ja ollut mukana maaseutututkijoiden verkostoissa. Tantarimäki on väitellyt tohtoriksi Turun yliopistosta pääaineenaan maantiede.

Uuteen tehtävään Tantarimäki lähtee innokkain mielin: "Uudesta postista voi olla vain innoissaan. Saa jatkaa upeiden kollegoiden hyvässä ja osaavassa seurassa, mieleisten teemojen parissa ja vielä yhteensovittavasti ja kokonaiskuvaa katsoen, mikä on ollut itselleni aina olennaista. Vieläkin ratkaisuja haetaan helposti omassa nurkassa, yksin tai pistemäisesti, vaikka yhdessä voitaisiin löytää uutta ja saavuttaa alueellisestikin enemmän. Samaa kuitenkin monesti tavoitellaan. Rakkaudesta lajiin on jo tullut tehtyä kaikenlaista mistä voi nyt ammentaa, mutta edelleen huomaa olevansa kuin lapsi lelukaupassa monen mielenkiintoisen uuden edessä. Mikäs sen mukavampaa."