Landsbygdsgalan 2022

Landsbygdsnätverket

Välkommen till Kurikkas campus 30.9.2022 för att fira kulmen på Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland och programperiodens mest imponerande framgångar!

Anmälan till evenemanget är nu öppen! Anmälan pågår fram till 2.9.2022, om evenemanget inte hinner bli fullbokat före det. Du kan anmäla dig via länken här.

Program

Landsbygdsgalan planerades ursprungligen i anslutning till Landsbygdsparlamentet 2021, men nu blir den äntligen verklighet! Veckoslutet i Kurikka bjuder på program av olika slag – det blir ett riktigt landsbygdens superevenemang!

Elon iloa -exkursioner kl. 10.00–16.00

Galadagen inleds med exkursioner som Leadergrupperna ordnar till olika platser i Sydösterbotten och Österbotten. Under exkursionerna besöker vi högintressanta objekt som fått landsbygdsfinansiering.

Transporter ordnas till exkursionerna. Du anmäler dig till exkursionerna i samband med anmälan till Landsbygdsgalan.

Bekanta dig med objekten och tidtabellerna för exkursionerna.

Projektutställning kl. 18.00–19.00

Dagen kulminerar i Landsbygdsgalan på Kurikkas campus.

Dörrarna till campus öppnas 18.00. Då kan gästerna bekanta sig med kvällens finalister på projektutställningen och avnjuta en välkomstskål med cocktailtilltugg.

Landsbygdsgalan kl. 19.00–0.00

Själva galan börjar kl. 19.00. På menyn står en utsökt trerättersmiddag, fina uppträdanden och naturligtvis utdelningar av priser till programperiodens mest imponerande projekt och framgångar. Som kronan på verket får vi se kvällens stjärnartist uppträda.

De mest energiska kan fortsätta firandet på Hotel Kurikka efter den egentliga galan.

Klädkod: Mörk kostym

Skördetorg lö 1.10 kl. 10.00–15.00

På lördag 1.10.2022 fortsätter landsbygdens superevenemang när Kurikka stad och MTK gemensamt ordnar ett skördetorg på Kurikka torg. Närproducenternas försäljningsställen erbjuder ett mångsidigt urval inhemsk närproducerad mat, naturprodukter, hantverk och en massa annat intressant. På området finns också organisationernas infoställen och handledda aktiviteter för barnen. Mer info om skördetorget.

Lördagskvällens höjdpunkt är Landsbygdssoarén! Under gratisjippot som går av stapeln på Kurikkas campus uppträder superpopulära Jannika B och Tulva.

Mer info om skördetorget och Landsbygdssoarén.

Inkvartering och transport

Gästerna bokar själva sin inkvartering. Mer info om övernattningsställen hittar du här.

Anmälan

Anmälan är öppen 8.8–2.9.2022. I samband med anmälan kan du anmäla dig till både exkursionerna och Landsbygdsgalan. Samtidigt kan du reservera en plats om du vill samåka och meddela om eventuella specialdieter.

Platserna fylls i anmälningsordning. Anmälan är öppen fram till 2.9.2022, om evenemanget inte hinner bli fullbokat före det.

I samband med anmälan ber vi att du betalar självriskandelen som är 35 euro.

Du uppmärksammar väl att du själv ska boka din inkvartering.

Här kan du anmäla dig.

Tilläggsinformation om galan här.