Maaseutuyritykseen kansainvälistä työvoimaa

Maaseutuyrittäjä, sait ehkä hiljattain postilaatikkoosi kirjeen, jossa kerrottiin Rekrykartoituksesta. Saatoit miettiä mielessäsi, mikä ihme tämä on?

Maaseutuyrittäjä, sait ehkä hiljattain postilaatikkoosi kirjeen, jossa kerrottiin Rekrykartoituksesta. Saatoit miettiä mielessäsi, mikä ihme tämä on?

Kyseessä oli TE-toimistojen kansainvälisen työnvälityksen (lue lisää) ja sitä kehittävän ESR-hankkeen (lue lisää) yhteinen kampanja, jolla lähestyttiin yli 30 000 maaseutualan työnantajaa ympäri Suomen. Kampanja käynnistyi tammikuun 9. päivänä, Maaseudun tulevaisuudessa olleella mainoksella ja jatkui sähköisiä markkinointikanavia hyödyntäen – sekä mainoskirjeellä, jota pitelit kädessäsi.

Havaitsemme tarpeesi ja tarjoamme ratkaisuja

Miksi halusimme sinua lähestyä? Koska havaitsemme sinun tarpeesi ja haluamme tarjota sinulle ratkaisuja. Esimerkiksi maatiloilla työyhteisöt ovat kansainvälistyneet ja työ on vahvasti kausittaista. Joillakin alueilla ei vain yksinkertaisesti riitä ammattitaitoista työvoimaa kauden ajalle ja useat maaseutuyrittäjät ovatkin hakeneet työvoimaa ulkomailta. Me TE-toimistoissa näemme ja koemme tarpeesi suoraan työlupaprosessien pitkittyessä ja määrien paisuessa.

Työlupa tulee olla työntekijällä, joka tulee ns. kolmansista maista eli EU/ETA-alueen ja Sveitsin ulkopuolelta. Perinteisiä tällaisia maita ovat mm. Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä, Kiina ja Thaimaa. Kuitenkin harva työnantaja tietää, että ammattitaitoista ja osaavaa työvoimaa löytyisi lähempääkin: Bulgaria, Puola, Baltian maat ja Itä-Eurooppa tuottavat päteviä työntekijöitä maaseudun eri tehtäviin.

Eikä työlupaprosessia tarvita

Haluaisimme jutella kanssasi rekrytointitarpeistasi. Siksi lähestyimme sinua kirjeellä, josta löydät paikallisen asiantuntijan yhteystiedot – jotta voit ottaa yhteyttä ja kertoa tilanteestasi. Tulemme mielellämme käymään ja teemme ilmaisen rekrykartoituksen. Sovimme, mistä lähdemme hakemaan sinulle työvoimaa ja miten voimme auttaa ratkaisemaan kieli- ja kulttuurieroihin liittyviä haasteita (lue lisää). Nimittäin meillä on niihinkin jo vastaukset. TE-palvelut tarjoavat kattavan valikoiman erilaisia ratkaisuja ja malleja rekrytointiin kotimaasta ja ulkomailta, palveluja suomen- ja ruotsin kielen oppimiseen sekä työyhteisöjen kehittämiseen.

Saatamme ottaa sinuun yhteyttä vielä uudestaankin – ellet sinä ehdi ensin. Jos kirjeesi on hukkunut matkalla, ei hätää! Ota yhteyttä täällä - laitetaan yhdessä yrityksesi loistamaan!

Tapaamisiin!

Kirjoittaja toimii projektiasiantuntijana Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) –hankkeessa, joka kehittää TE-toimistojen eurooppalaista työnvälitystä (EURES). Olen kotoisin Etelä-Savolaiselta maitotilalta ja kasvanut maaseutuyrittäjyyden ympäröimänä. Osaava työvoima on ollut toiminnan kannalta ajoittain välttämätöntä – maaseudulle mahtuu monenlaista taustaa.

PS. Moderni maanviljelijä ja karjankasvattaja löytää työvoimaa myös verkosta – vaikka näiden Oulun kansainvälisten online-rekrymessujen kautta: tutustu täällä.

Moderni maanviljelijä ja karjankasvattaja löytää työvoimaa myös verkosta.

Lisää tietoa:

  • Ikonen, Tiina

    Projektiasiantuntija, Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke

    Kirjoittaja toimii projektiasiantuntijana Työvoiman liikkuvuus Euroopassa (ESR) –hankkeessa, joka kehittää TE-toimistojen eurooppalaista työnvälitystä (EURES). Olen kotoisin Etelä-Savolaiselta maitotilalta ja kasvanut maaseutuyrittäjyyden ympäröimänä.